Het idee

Eef zijn opa en oma waren gevallen over een trapje. Deze werd over het hoofd gezien toen ze 's nachts naar de wc liepen. Als kleinzoon voelde hij zich verantwoordelijk om hier iets aan te doen.

Verder lezen

Ons Verhaal

Ons Verhaal

Juni 2015, Ik werd wakker gebeld met het vervelende nieuws dat mijn opa en oma waren gevallen. Ze zagen een trapje over het hoofd toen ze opstonden in de nacht. Wat was ik geschrokken! Na dit valincident voelde ik me nog lang onrustig, want ik had het idee dat deze ellende voorkomen had kunnen worden. 

Een aantal maanden later kwam ik met het plan om padverlichting aan te leggen in de slaapkamer van mijn grootouders. Dit was een groot succes! Mijn opa en oma zijn door de verlichting niet meer gevallen, en ik kon weer met een gerust hart gaan slapen. 

Ik was niet de enige met grote bezorgdheid over mijn opa en oma. Al vrij snel had ik een groep kleinkinderen gevormd die zoveel mogelijk ouderen wilden helpen met de padverlichting. Deze groep is uitgegroeid tot de organisatie Gight.

Het Team

Wist je dat...

De naam 'Gight' een samenvoeging is van de Engelse woorden 'guide' (gids) en 'light' (licht)? De verlichting die aangelegd wordt door Gight heet daarom ook Het Gidslicht